SA SENDA

Portol, Mallorca, Spain

A building for tomorrow built like yesterday

A geriatric residence is the last stage of many lives. It should be a return to the simplicity of the beginning, a life marked by tranquillity and security, where nature plays a much more present role.

Our residence is a large building that is perceived on a human scale. A timeless architecture with a modern, compact and clear scheme. A building in dialogue with the autochthonous nature and its immediate surroundings.

The outline of the building is structured in relation to a gallery that separates a compact bar to the north and 4 distinctive pavilions to the south: massive volumes that remind us of the vernacular architecture of the Mallorcan possessions. In between, there are three courtyards opened to the street with different functions: outdoor entertainment place -easy to control-, main access in between -such as Mallorcan clastres: cobblestone and palm trees to welcome-, patio and access of employees, a floor below the building taking advantage of the level difference.

The corridor does not end with the building, it continues at the end of it in a circular route around the forest passing through the Son Caulelles cave, the best example of the Neolithic in Marratxí.

 

CLIENT
Public administration

TEAM
Jaime Prous, Antón Monedero, Àlex Pineda

SURFACE
90 sqm

YEAR
2017

CATEGORY
Competition | Not built

We want you to have the best experience in our website and that's why we are using cookies. If you keep browsing through our website it will mean that you accept the use of cookies and our cookies policy

ACEPTAR
Aviso de cookies