SA SENDA

Pòrtol, Mallorca, Espanya

Un edifici per a demà construït com ahir

Una residència geriàtrica és l’última etapa de moltes vides. Hauria de ser una volta a la senzillesa del principi, una vida marcada per la tranquil·litat i la seguretat, on la naturalesa juga un paper molt més present.

La nostra residència és un edifici gran que es percep a escala humana. Una arquitectura intemporal amb un esquema modern, compacte i clar. Un edifici en diàleg amb la natura autòctona i amb el seu entorn immediat.

L’esquema de l’edifici es vertebra en relació amb una galeria que separa una barra compacta a nord i 4 pavellons distintius a sud: volums massissos que ens recorden a l’arquitectura vernacla de les possessions mallorquines. Entremig, apareixen tres patis oberts al carrer amb diferents funcions: lloc d’oci exterior -fàcil de controlar-, accés principal al mig -a la manera de les clastres mallorquines: empedrat i amb palmeres per donar la benvinguda-, pati i accés dels empleats, una planta per sota de l’edifici aprofitant el desnivell.

El passadís no acaba amb l’edifici, contínua pels extrems d’aquest en un recorregut circular al voltant del bosc passant per la cova de Son Caulelles, el millor exemple del neolític a Marratxí.

 

CLIENT
Administració pública municipal

EQUIP
Jaime Prous, Antón Monedero, Àlex Pineda

SUPERFICIE
90 m2

ANY
2017

CATEGORIA
Concurs | No construït

We want you to have the best experience in our website and that's why we are using cookies. If you keep browsing through our website it will mean that you accept the use of cookies and our cookies policy

ACEPTAR
Aviso de cookies